Biografie
Henk van Hout

home

 

Na mijn studie in Tilburg kwam ik tijdens mijn militaire dienst  in 1972 in aanraking met fotografie. Een camera was zo gekocht en een hobby geboren.

Nadat ik me in 1983 had aangesloten bij een jonge groep fotografen werd mijn enthousiasme zo groot dat ik de fotovakschool heb gevolgd. Zo’n tien jaar heb ik naast mijn werk foto’s gemaakt voor een vakbondsblad.  

Vijftien jaar lang heb ik fotolessen verzorgd op een middelbare school waar ik werkzaam was als leraar lichamelijke opvoeding. En een aantal jaren gaf ik fotocursussen aan leden van een senioren bond.     

Sinds een tijdje doe ik bestuurswerk voor Fotogroep Ewijk, waar ik bij aangesloten ben .

Samen of alleen bezocht ik verschillende landen en hun steden op mijn zoektocht naar foto-onderwerpen. Van Parijs tot Berlijn en van Londen tot Lissabon. En ik ga nog steeds door op zoek naar boeiende beelden.

 ________________

Mijn belangstelling gaat vooral uit naar foto's die een verhaal vertellen. Natuurlijk mag een foto gewoon mooi zijn. Maar liefst met zo weinig mogelijk beeldelementen. Een beeld dat je fantasie prikkelt, krijgt wel mijn voorkeur.

Na ruim dertig jaar ben ik nog steeds nieuwsgierig of mijn foto's iets van die kwaliteit hebben.

Steden zijn volgens mij de ideale plek om op zoek te gaan naar boeiend beeldmateriaal.

Mensen of herinneringen aan mensen, die net voorbij kwamen of hier lang geleden waren, probeer ik tot mijn onderwerp te maken.

Maar ook andere minder "levende" dingen wil ik vastleggen, vaak om te laten zien hoe boeiend  of mooi ze zijn.

 

Veel kijkplezier

© Henk van Hout

info@henkvanhout.nl